Jobba hos oss

Att arbeta med människor är berikande

I ett samhälle för alla måste det vara attraktivt att söka sig till yrken som handlar om omsorg, om sjukvård och om service. Personlig assistans är ibland allt detta – men vi ser att det huvudsakligen handlar om service. Det är en unik roll och som personlig assistent ställs du inför väldigt varierande uppgifter.

För att må bra i ditt arbete som personlig assistent måste du först och främst hamna på rätt arbetsplats. Personlig assistans är av nödvändighet beroende av att personkemin stämmer mellan dig och din uppdragsgivare – ni spenderar mycket tid i varandras närhet.

Du behöver även ha kompetent arbetsledning som ser dig och dina behov och tar ansvar för din arbetsmiljö. Du ska även ha möjlighet till utveckling i din yrkesroll. Tindra vill att du stortrivs hos oss, att du utvecklas och att du stannar länge.

Tindra behöver de bästa personliga assistenterna som finns och för att bli aktuell för våra tjänster ska du dela Tindras perspektiv på personlig assistans och människors lika värde. Professionalism, engagemang, flexibilitet och prestigelöshet är viktiga faktorer här.

Vi tar gärna emot din ansökan digitalt och hanterar alla dina personuppgifter enligt GDPR.

Viktigt att tänka på – personlig assistent

Vare sig du söker arbete som personlig assistent för första gången eller har gjort det till din karriär sedan länge finns det saker som tål att tänkas på. Vi har sammanställt några viktiga punkter nedan som du gärna får ta del av.

Om du har frågor eller vill veta mer om Tindra assistans och hur vi arbetar får du gärna höra av dig till oss per telefon eller e-post, så hjälper vi dig vidare.

Jobba hos oss

 • Värderingar

  Att arbeta som personlig assistent är, för oss på Tindra, även att arbeta för ett bättre samhälle där alla har rätt och möjlighet att delta på samma villkor. Även om det inte ingår i dina dagliga arbetsuppgifter ser vi det som vårt gemensamma ansvar att alltid vara goda representanter för de principer som den personliga assistansen bygger på.

  Hos oss finns det inget vi och dom. Alla är lika mycket värda, oavsett var de kommer ifrån, hur de ser ut, vilket språk de talar, eventuella funktionsvariationer eller något annat som kan skilja människor åt på ytan. Som medarbetare i Tindra assistans – en av våra stjärnor – delar du dessa tankar. Värderingar är även viktigt i fråga om ditt val av arbetsgivare. En assistansanordnare med sunda värderingar förmår balansera de olika relationerna inom personlig assistans. Kundens bästa, medarbetarnas bästa, vinst och avkastning, miljö och samhälle – allting är viktigt.

  Som idéburen och värdegrundsbaserad assistansanordnare är Tindra personlig assistans AB medlem i arbetsgivarföreningen KFO. Tindras VD, Jonas Urkedal, sitter i styrelsen för KFOs branschorganisation för personlig assistans (KFO-PA) och deltar aktivt i övergripande frågor om personlig assistans, från assistansersättningen och rätten till personlig assistans till kollektivavtal och kompetent stöd till medlemsorganisationerna.

  KFO-PA företräder cirka 500 medlemsorganisationer runt om i landet och som ett led i medlemskapet måste medlemmarna godkänna KFO-PAs etiska riktlinjer. Se gärna dessa riktlinjer nedan. Du kan även läsa mer om KFO och det arbete en arbetsgivareorganisation utför.

 • Kollektivavtal

  En seriös arbetsgivare erbjuder dig villkor enligt kollektivavtal. Som personlig assistent är du alltid i en utsatt roll – även de kollektivavtal som finns erbjuder jämfört med de flesta andra yrkesområden svaga villkor. Det är likväl väldigt viktigt att din arbetsgivare har kollektivavtal – det handlar om ditt bästa. Semester, pension, försäkringar, ersättning för arbete under obekväm arbetstid, din rätt till löneutveckling och mycket annat regleras i kollektivavtalet.

  Tindra är anslutna till KFO. KFO är alltså Tindras arbetsgivarorganisation, vår motsvarighet till ditt fackförbund. KFO förhandlar om ditt kollektivavtal med Kommunal.

  På Tindra har vi ända sedan vi öppnade våra dörrar vårdat vår relation med Kommunal, som är det fackförbund vars uppgift det är att företräda personliga assistenter. Vi tror på de fackliga organisationernas funktion i samhället och den Svenska Modellen, där arbetsmarknadens partner tillsammans hanterar löne- och villkorsfrågan.

  Kommunal är en fantastisk organisation vars enda uppgift består i att skapa bättre villkor på arbetsmarknaden för sina medlemmar. Vi rekommenderar alltid våra medarbetare att ansluta sig till facket – ju fler ni är desto starkare är ni. Även om vi gör allt vi kan för att värna våra medarbetare kan du hamna i konflikt med din arbetsgivare – då är det Kommunal som står helt och hållet på din sida och kan hjälpa dig manövrera säkert genom konflikten.

  På Tindra bjuder vi in Kommunal så ofta vi kan – till våra introduktionsutbildningar för personliga assistenter, till aktiviteter och till våra arbetsmiljömöten. Tillsammans är vi smartare och starkare – Kommunal och Tindra delar målet att du som vår medarbetare ska må bra på din arbetsplats.

  Ta kontakt med Kommunal och fråga om medlemskap och att arbeta som personlig assistent genom länken nedan! Du hittar även en intervju som Kommunals medlemstidning gjort med Tindra personlig assistans VD, Jonas.

 • Lön

  I kollektivavtalet hittar du vad som gäller i fråga om minimilön, extra ersättningar, semester med mera. Vi på Tindra tycker även att det är viktigt att du ställer frågor till din tilltänkta arbetsgivare om vad som erbjuds.

  Lön är en viktig fråga men för att du ska må bra i ditt arbete behöver du även andra saker. Trygg och kompetent arbetsledning, möjlighet att träffa och diskutera med kollegor och fackförbund. Den arbetsgivare som kan erbjuda dig den absolut bästa lönen kanske saknar annat som är viktigt för dig? Information är ofta makt och vi på Tindra ser gärna att du är rustad till tänderna med kunskap.

  Tindra ligger en bit över det nationella snittet gällande löner för personliga assistenter i privat regi (statistik från 2019 – se länk nedan). Vi kan vid sidan av detta erbjuda dig en närvarande arbetsledning, kompetensutveckling, trygghet och ett ansvarstagande som alltid går utöver minimireglerna i lag och kollektivavtal.

Rekommendationer:

 • I början av 2005 påbörjade jag min resa med Tindra. Sedan dess har det hänt en hel del, vi har avtackat fantastiska medarbetare och även välkomnat nya. Jag har sett tindra växa till ett företag som är otroligt handlingskraftigt och välkomnande.

  Genom åren har jag tillsammans med mina kollegor och uppdragsgivare finslipat vad just vi behöver och i detta avseendet har Tindra varit exceptionella. Tindra är ett företag som ser mig, och att ta hänsyn till den humanitära aspekten är deras superkraft.

  Jag är stolt över att vara en del av ett företag med så bred kunskap och professionalism, ett företag som dessutom inte anser att de är färdiga i utvecklingen utan gladeligen erkänner att det finns rum för att växa och bli bättre.”

  Glorija Cederberg,
  Glorija Cederberg,Personlig assistent och medarbetsledare
 • Jag har jobbat som personlig assistent på Tindra assistans sedan 2011 och är sedan 2016 både assistent och medarbetsledare, vilket jag trivs med. Vi har lättillgängliga och duktiga chefer ända från samordnarna upp till VDn. De inger och ger förtroende till oss assistenter samt backar upp oss med det stöd och den utbildning vi behöver för att klara av jobbet. Man känner sig aldrig lämnad ensam, utan man får det stöd man ber om. Stödet är aldrig längre bort en vad telefonen är.

  I vårt team så ställer man upp för varandra för att lösa bemanningen på ett smidigt sätt och även underlätta för varandra att lösa alla våra livspussel.

  På Tindra bryr man sig om varje människa oavsett om det är en uppdragsgivare eller anställd. Det är därför jag kan rekommendera Tindra personlig assistans både som arbetsgivare och som assistansanordnare.

  Olle, 60 år
  Olle, 60 årPersonlig assistent och medarbetsledare