Information om företrädarskap och att söka fonder

Information om företrädarskap och att söka fonder
20 oktober, 2022 Jonas
3 minuters läsning

Torsdagen den 13e oktober träffades ett nyfiket gäng på Tindras kontor för att ta del av information om god man- och förvaltarskap inom personlig assistans.

Bra diskussioner och nyttiga tips – om hur du går tillväga för att söka fonder, och om organisationen Frivilliga Samhällsarbetare.

Företrädarskap inom personlig assistans

Vi tackar Josefin Persson, chef på Överförmyndarnämnden 4K, som deltog och informerade om vad företrädarskap innebär och hur Josefin och hennes kollegor arbetar som ansvariga för 4K-kommunernas förvaltare (Klippan, Åstorp, Perstorp och Bjuv).

Det finns olika former av företrädarskap, där den vanligaste är god man som är en helt frivillig form av företrädarskap. Vem som helst kan ansöka om god man, men det är Tingsrätten som beslutar och det ställs en hel del krav på den som vill bli god man eller förvaltare.

Skicka ett mail till jonas@tindra-ab.se om du vill ta del av informationen som presenterades om god man och förvaltarskap under träffen.

Du kan även läsa mer om företrädarskap genom dessa länkar:

Riksförbundet Frivilliga Samhällsarbetare

Med på träffen var även den rutinerade företrädaren Bodil Wallhoff, med många års företrädarskap i ryggsäcken om stor kunskap om vad uppdraget som god man eller förvaltare kan innebära. Bodil lyfta fram Frivilliga Samhällsarbetare. När du som företrädare blir medlem i någon av föreningens lokalföreningar blir du även försäkrad på olika sätt.

Läs mer om Frivilliga Samhällsarbetare på www.rfs.se. Du kan även beställa skriften RollKoll som enkelt beskriver olika funktioner genom RFS.

Bodil låter även hälsa att hon gärna svarar på frågor eller ställer upp som mentor för företrädare.

Om du vill ta del av Överförmyndarnämndens presentation (PowerPoint) eller komma i kontakt med Bodil Wallhoff kan du skicka ett mail till jonas@tindra-ab.se, så ordnar vi det.

Söka fonder

Det finns fonder där du som privatperson kan söka bidrag. Många av fonderna är sökbara för personer med funktionsnedsättning och du kan söka själv eller med hjälp av din företrädare, eller dina personliga assistenter.

Genom att söka fonder kan du få bidrag till uppehälle, resor och investeringar såsom cykel eller bil.

Kontakta Tindra om du vill ha vårt stöd med att söka fonder – vi hjälper gärna till.

Nedan följer en liten lathund för dig som vill söka fonder

En av de bättre webbsidorna för att söka fonder är https://www.globalgrant.com/. Tjänsten är kostnadsfri om du registrerar dig via Ditt bibliotekskort.

Andra webbsidor:

Du kan även fråga om fonder, och be om hjälp, på ditt lokala bibliotek.’

Tack för att du läst vår information!

 

Vår vision är att vara ett lysande exempel på personlig, ärlig, professionell och närvarande personlig assistans.