Nya kollektivavtalet för personliga assistenter är klart

Nya kollektivavtalet för personliga assistenter är klart
17 december, 2020 Jonas
1 minuts läsning

Kollektivavtalet för personliga assistenter mellan KFO och Kommunal är nu klart efter en lång tids förhandlingar. Avtalet gäller mellan den 1a november 2020 till den 30e september 2023, med den första löneökningen i april 2021 och den andra den 1a september 2022.

Avtalet innebär i vanlig ordning att så väl som lön och andra ersättningar höjs med olika nivåer. Bland de mer noterbara förändringarna är den ökning av semesterersättningen som kommer gälla från och med 2023.

Värt att notera är avtalet innehåller en tidig lönerevision 2021, med en högre pott, då 2020 ej inneburit någon lönerevision.

På Tindra har vi sedan tidigare påbörjat de delar av lönerevisionen som vi har kunnat arbeta med i väntan på att avtalet blir klart. Nu när de olika nivåerna är satta kan vi fortsätta arbetet och kommer under början på nästa år ligga i för att hinna med en kvalitativ revision.

Läs mer och ställ dina frågor direkt till Kommunal

Du kan läsa allt om avtalet på Kommunals hemsida genom länken nedan. Vi uppmuntrar våra medarbetare att ställa frågor om kollektivavtalet direkt till Kommunal som är er företrädare och motpart till KFO (namnbyte till Fremia från och med årsskiftet) som är Tindras företrädare som arbetsgivare.

Tindra laddar upp det färdiga avtalet under dina dokument i TindraTid när vi får tillgång till detta i digital form. Det är i dagsläget oklart när så kan ske.

Länkar på temat Kollektivavtal 2020