Viktig information om Covid-19 i Helsingborg

Viktig information om Covid-19 i Helsingborg
14 december, 2020 Jonas
2 minuters läsning

Sverige lider just nu av en kraftig ökning av smittspridning. Skåne är hårt drabbat, särskilt Helsingborg. Tindra har många arbetsplatser i och runt Helsingborg varför det är av extra stor vikt för oss som berörs att läsa informationen och ta de rekommendationer och restriktioner som gäller just nu på mycket stort allvar.

Helsingborg uppmanar alla att ta rekommendationerna på största allvar

Helsingborg gick under dagen ut med information om läget genom en pressträff. Du hittar informationen i sin helhet genom länk nedan. Så här skriver Helsingborg inledningsvis om läget:

Smittspridningen av coronaviruset ökar just nu dramatiskt i Helsingborg. Vi har flest nya fall av covid-19 i Skåne per 100 000 invånare och har näst värst smittspridning i landet. Därför måste vi alla nu ta ett gemensamt ansvar för att minska smittspridningen.

Det krävs nu att vi tar krafttag för att dämpa spridningen av covid-19 i samhället. Du kan hjälpa till att bromsa smittan genom att tvätta händerna regelbundet, avstå sociala sammanhang, undvika platser där det kan uppstå trängsel och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Vi uppmanar samtliga invånare att ta rekommendationerna på största allvar under de närmsta veckorna. Det du väljer att göra nu kommer ha skillnad längre fram och kan ha stor betydelse för utvecklingen i Helsingborg.

Även om du själv inte är orolig för din hälsa så kan du råka smitta någon som blir allvarligt sjuk. Vi måste hjälpas åt nu för att skydda varandra och för att sjukvården ska orka ta hand om dem som behöver vård.

Ta hand om varandra och ta ansvar.

Länk till den fullständiga informationen, samt pressträffen, på Helsingborgs hemsida