Tindra lanserar ny grafisk profil och hemsida

Tindra lanserar ny grafisk profil och hemsida
21 juli, 2020 Jonas
5 minuters läsning

Idag har jag glädjen att få presentera en liten, men ändå ganska viktig förändring. Tindra uppdateras med helt ny hemsida och grafisk profil!

Vi ändrar vår logotyp, som ni kan se här. Vi byter också hemsida till tindraassistans.se, även om sidan fortfarande går att nå genom tindra-ab.se. Grafisk profil och hemsida är framtagen tillsammans med smarta och moderna Bueno.se – vi tackar verkligen för hjälpen!

Varför gör vi då detta?

Jo, vi tror på utveckling och förändring. Sedan jag började på Tindras kontor 2011, som projektansvarig för ansökan om tillstånd, har jag arbetat i flexibla miljöer, där allting hela tiden utvecklas och förändras. Det tog mig ganska lång tid att lära mig formulera mina egna tankar och känslor kring det hela men idag är jag bekväm med förändring. Det är säkert en klyscha men vare sig vi vill det eller ej så förändras världen runt omkring oss. Vi som arbetar med människor måste även förstå och förhålla oss till att de människor vi arbetar med – ja deras liv förändras också! Vi måste vara följsamma, anpassa oss, ligga steget före när det behövs. Förändring är, ironiskt nog, konstant.

I min erfarenhet är det enklast, och roligast, att ta förändringen till sig. Att försöka använda energin till något positivt och gynnsamt. Man kan, och måste ibland, kämpa emot förändring – all förändring är ju inte automatiskt till godo – men jag vill påstå att det är mer konstruktivt att vara följsam och uppmärksam på möjligheter i samband med att förändring sker – vilket den som sagt gör oaktat våra önskemål.

Tindra mår som företag väldigt bra

Vi har våra utmaningar, våra framgångar och våra misslyckanden – även detta speglar livet i övrigt – men på det stora hela vågar jag sticka ut hakan och säga att Tindra är en mycket bra assistansanordnare. Jag är självklart partisk men jag grundar mitt påstående i observationer och erfarenhet. Mitt i en hemsk utvecklingskurva gällande assistansen, där fler och fler mindre och medelstora assistansanordnare försvinner från branschen genom uppköp eller nedläggning, står vi stabilt. Båda fötterna på jorden, med god ekonomi men framförallt sunda värderingar. Vi har hög kompetens, ett fantastiskt engagemang, i regel nöjda uppdragsgivare och, vilket jag personligen lägger väldigt stor vikt vid, otroligt duktiga, ansvarstagande och lojala medarbetare. Vi kommer aldrig sträva mot att bli den största assistansanordnaren, det är helt enkelt inte en del i vår målbild. Men vi växer, sakta men säkert, och när vi gör det så sker det med kvalitet.

Men den personliga assistansen kunde mått bättre…

Vår bransch har under många år präglats av en negativ ton i debatten. Politiker och myndigheter har genom åren, ofta på helt fel grunder, fattat beslut som i slutänden drabbar vår uppdragsgivare – den assistansberättigade – väldigt hårt. Varje arbetsdag är för mig en dag som i någon utsträckning präglas av känslan av kamp. Det vi gör och de värderingar som styr vårt arbete är av vikt inte bara för att skapa nöjda uppdragsgivare och medarbetare och ett välmående företag, utan även ur ett rättighetsperspektiv. Tindra ska existera och verka i ett samhälle som är till för alla. Det är oacceptabelt att rättigheter för personer med funktionsvariation backar i utvecklingen och vi, som företag, som medmänniskor, har ett ansvar att på alla sätt vi kan försöka driva utvecklingen i rätt riktning.

Tillsammans, framåt och uppåt!

Vi vill följa med i de positiva förändringarna och vi vill göra det med glädje och framåtanda. När det behövs vill vi ha energi och resurser att slåss mot de förändringar som är av ondo. Vi vill med Tindras uppdaterade utseende spegla den kraft och energi vi tillsammans besitter. Kraft och energi vi vill använda för att fortsätta utveckla just Tindras sätt att anordna personlig assistans – med tydlighet, närhet, integritet, delaktighet, respekt och ansvar som ledstjärnor.

Tindra har en tydlig roll att spela som assistansanordnare åt dig som tycker att just vårt sätt att göra saker på passar dig perfekt. Vi har även en politisk roll att spela, som ett exempel på att det går alldeles utmärkt att vara privat assistansanordnare utan att spela fult och utan att tappa fokus på det viktigaste av allt – att alla människor ska ha rätt att leva ett självvalt liv, fritt från alla former av diskriminering.

Vi siktar framåt och uppåt, precis som stjärnan i vår uppdaterade logotyp. Jag hoppas vi följs åt på vägen!

– Jonas, VD