Inställt Julbord, ökad smittspridning och ett nytt ansikte på kontoret!

Inställt Julbord, ökad smittspridning och ett nytt ansikte på kontoret!
21 oktober, 2020 Jonas
3 minuters läsning

Hej uppdragsgivare, medarbetare, företrädare och andra intressenter. Kul att ni läser Tindras nyheter! Dagens inlägg bjuder på lite av varje, dessvärre ett par tråkigheter på temat Covid-19. Vi har dock balanserat upp det med roliga nyheter också.

Inställt julbord

För första gången sedan Tindra startade år 2005, kommer det i år ingen inbjudan till vårt stora, gemensamma Julbord. Tråkigt tycker vi, men det är inte så mycket att dividera kring – vi måste fortsätta hålla nere smittspridningen och att träffas i onödan är det sista man ska göra.

Istället får vi hoppas att nästa år blir lite enklare att ta sig igenom. Som mest, genom åren, har vi varit fler än 200 personer på julbordet. Vi håller tummar och tår för att nästa år, eller nästa igen om så är nödvändigt, blir ett riktigt dunderkalas som väger upp för förlorade festligheter.

Istället för julbord har vi lite andra planer och alla Tindras medarbetare och Uppdragsgivare bör ha fått ett SMS i dagarna gällande storlek på tröjor. Vi får se vad det leder till! Har du inte fått något sådant SMS är det bara att höra av sig till kontoret, så löser vi det!

Smittspridning

Som ni kanske har läst eller hört har smittspridningen ökat igen efter sommaren. Den 19 oktober skrev 1177.se att antalet bekräftade fall i Skåne ökat från i genomsnitt 55 till 89 personer per dag och ökningen sker i alla åldrar. Den största ökningen har dock skett i åldersgruppen 20-29 år.

Rekommendationerna är fortsatt desamma.

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. Du kan använda handsprit om du inte har tillgång till tvål och vatten.
 • Försök undvika att röra vid ansiktet eller ögonen.
 • Håll avstånd till andra personer än dem du bor med, särskilt på platser där många samlas.

Folkhälsomyndigheten uppdaterade nyligen sina rutiner gällande dig som bor med någon som har Covid-19. De nya reglerna gäller vuxna och gymnasieelever.

Gör så här:

 • Arbeta eller studera hemifrån under minst sju dagar.
 • Träffa så få personer som möjligt. Håll avstånd om du tar en promenad utomhus och var inte med på fritidsaktiviteter där du träffar andra.
 • Åk inte med kollektivtrafik, färdtjänst eller taxi.
 • Handla bara i mataffärer eller på apotek om du absolut måste och inte har några symtom.
 • Var noga med att tvätta händerna ofta eller använd handsprit. Använd en egen handduk.
 • Hosta och nys i armvecket eller i en näsduk.
 • Undvik att äta tillsammans. Dela inte badrum om det går och var gärna i ett eget rum om det är möjligt. Kom ihåg att tvätta händerna om du måste vara i gemensamma utrymmen som kök och badrum.
 • Berätta att du bor eller har bott med någon som har covid-19, om du träffar personal från hemtjänsten eller från hälso- och sjukvården.

Nytt ansikte på kontoret

Den 8e september gick vi ut med nyheten att vi utökar kontorsstyrkan med en Uppdragsansvarig. Vi är nu färdiga med rekryteringsprocessen och kan glatt informera om att vår nya kontorskollega påbörjar sin tjänst hos oss i med start den 30e november.

Vi fick in massor med trevliga ansökningar från kompetenta kandidater och är supernöjda med vår rekrytering. Mer information kommer vid ett senare tillfälle!

Lär dig mer om Covid-19