Tindra utför LOV-assistans i Höganäs kommun

Tindra utför LOV-assistans i Höganäs kommun
31 januari, 2024 Jonas
2 minuters läsning

Förra sommaren informerade vi om att Tindra godkänts att utföra personlig assistans enligt Lagen om Valfrihetssystem (LOV) i Örkelljunga kommun. Nu kan vi stolt informera om att även Höganäs kommun godkänt oss som anordnare. Även denna gång är Tindra den första anordnaren som blir godkänd, samt än så länge den enda.

Assistans enligt LOV innebär att Höganäs kommun låter privata anordnare ansöka om att utföra kommunens egna assistans. Systemet innebär att kommunen utför en gedigen kvalitetsgranskning av anordnaren. Kvalitetsgranskningen sker sedan löpande och innebär en extra trygghet för den assistansanvändare som ingår i kommunens LOV-assistans.

“Vi är glada att ha tecknat avtal med Tindra assistans, som är ett väletablerat assistansföretag med många kunder i nordvästra Skåne. Nu kan vi gå vidare i processen och det blir tydligare för de assistansberättigade som berörs”.

– Cecilia Lindestam-Viebke, avdelningschef på socialförvaltningen i Höganäs kommun.

Nästa steg är ett planeringsmöte med kommunen, vartefter mer information kommer komma alla som berörs av denna nyhet tillhanda, assistansberättigade som personliga assistenter.

Du som har direkta frågor om din egen assistans, eller är företrädare för en person som påverkas av detta, är hjärtligt välkommen att höra av dig. Skicka ett mail till vår VD på jonas@tindra-ab.se, eller ring på vår växel (0435-15730).

Även du som är personlig assistent med Höganäs kommun som arbetsgivare är välkommen att höra av dig med generella frågor.

Vi önskar alla en fortsatt fin vecka!

Länkar: